Skip to main content

Een week met verschillende make-up opdrachten

Wat heb ik toch een leuk beroep.

Afgelopen week heb ik vele facetten van mijn beroep mogen uitvoeren.

Zaterdag: Het schminken van de Zwolse Sinterklaas. Al sinds 1999 heb ik de eer de Zwolse Sinterklaas Meine Boonstra mooi te maken . Zo ook zaterdag toen hij werd binnengehaald in onze eigen wijk Assendorp.  We mogen dan in een kamer in het Dominicanenklooster zitten. Geen verkeerde werkplek, kan ik je vertellen. Zodra ik de baard heb aangebracht veranderd de stem van Meine in Sinterklaas en blijft hij in zijn rol tot die baard er weer af gaat. Hij is de perfecte Sint en we mogen in Zwolle blij zijn dat we hem hebben.

Sinterklaas
Sinterklaas

’s Middags ga ik een mooie zwangere buik beschilderen. Marije is bijna 35 weken zwanger en heeft me een voorbeeld gestuurd dat ik naar haar wensen heb aangepast. Wanneer ik de tekening eerst met potlood heb aangebracht gaat ze voor de spiegel staan en knikt enthousiast goedkeurend. Ik kleur nu de tekening in. Daarna maak ik een fotoreportage die ik later die dag aan haar opstuur: Dit is het resultaat:

Marije bellypaint
Marije bellypaint

Maandag: het Deltion College heeft me gevraagd of ik de 1e jaars studenten van de opleiding voor schoonheidsspecialisten een workshop wil geven. De workshop glamour-make-up. Deze week de 2e groep. Het is een uitdaging om 28 leerlingen in 2 uur elkaar op te laten maken. Helaas is het te weinig tijd om een volledige make-up aan te laten brengen, maar we geven hierbij de ogen extra aandacht. Ik heb een mooi voorbeeld van de lerares gekregen.

glamourmake-up

Op dinsdag heb ik een Fotoshoot bij fotografe Ellen Metz. Helga Kolman van ‘de Hofvlietvilla’ is jarig en krijgt van alle medewerkers een Fotoshoot aangeboden. Ellen huurt mij in voor make-up & hairstyling. Het wordt een gezellige ochtend, waarbij er prachtige foto’s worden gemaakt. Hier het resultaat:

Fotografie Ellen Metz HMU Inze Meijer

Daarna ga ik Femmy het haar weer in model knippen. Zij is model geweest voor de make-over van het blad For You. Dat is alweer enkele weken geleden en ze wil het weer iets korter. De foto is het resultaat van de metamorfose; kapsel door Leonie van Kapper 82 fotografie door Stephan Jansen fotografen en make-up door mij.femmy1

Donderdag ben ik gevraagd door The Post, bureau voor contentmarketing om de visagie te verzorgen voor een filmpje voor Univé. Dus op naar hun kantoor in Assen, waar ik 4 dames en 2 heren opmaak voor de film. Binnenkort laat ik het je zien!

Deze week heb ik ook weer een schilderij afgemaakt:Colorful woman

Vrijdags ga ik  naar een oudere dame om haar haar te föhnen. Vroeger ging ze elke week naar de kapper en nu ze in een verzorgingsappartement woont vind de familie dat ze er hier ook elke week netjes bij mag zitten. De appartementen zijn  boven het Hospice Lotus, waar ik ook elke week een middag vrijwilliger ben. Zo is dat mooi te combineren.

Zaterdag is er een kledingruilbeurs van Das Nouveaux Vod. Ik geef de klanten daar make-up adviezen. Iedereen brengt 5 kledingstukken mee en kan die dan ruilen voor andere kledingstukken. Een mooi initiatief in deze wegwerpmaatschappij 🙂 De  make-up adviezen vallen in de smaak.

Dit was mijn week vol leuke opdrachten.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blog, schrijf je dan in onder aan deze pagina.

Tot de volgende keer!