Skip to main content

DAG PANDA-OGEN: MET DEZE TIPS VOORKOM JE DAT MASCARA AFGEEFT

We weten inmiddels dat je waterproof mascara beter niet dagelijks kunt gebruiken.

Waterproof mascara bestaat uit verschillende ingrediënten. Siliconen, oliën en was zorgen ervoor dat de mascara bestendig is tegen water en zweet. Niets mis mee, zou je denken. Maar de ingrediënten die mascara waterproof maken, kunnen je wimpers ook uitdrogen. Het gevolg? Je wimpers kunnen uitvallen of zelfs breken.

Daarnaast is waterproof mascara hardnekkig en daardoor moeilijk te verwijderen. Zelfs met speciale make-upremovers (op oliebasis) is het lastig. Vaak wint ons ongeduld en proberen we het goedje met flink wrijven zo veel mogelijk weg te halen. Soms kiezen we er zelfs voor om met mascararesten te gaan slapen. Beide zijn enorm slecht voor zowel je wimpers als de huid rondom je ogen. Door hard te wrijven vergroot je namelijk de kans dat je wimpers uitvallen of breken. Datzelfde geldt voor slapen met waterproof mascara. Als je je wimpers wilt beschermen, kun je waterproof mascara dus beter voor speciale gelegenheden bewaren. Toch willen velen liever niet de deur uit met ‘kale’ wimpers. Dan kun je dus beter kiezen voor gewone mascara, maar die kan afgeven als je huid vettig is en loopt uit door tranen.

 Maar hoe zorg je er dan voor dat gewone mascara aan het einde van de dag nog op en niet ónder je ogen zit?

Met deze tips voorkom je dat je mascara gedurende de dag afgeeft.

Mascara die afgeeft

In tegenstelling tot waterproof mascara gaat gewone mascara al snel onder je ogen zitten door de talgproductie van onze huid. Gedurende de dag wordt je huid vetter en daar is mascara niet goed tegen bestand. Ook aangebrachte crèmes en concealer zorgen ervoor dat mascara sneller afgeeft. En natuurlijk komen je wimpers gedurende de dag door gezichtsuitdrukkingen – zoals lachen – in aanraking met je huid.

Gelukkig is afgevende mascara goed te verhelpen!

Kies de juiste mascara

Allereerst is het van belang om te kijken naar het soort mascara dat je gebruikt en de ingrediënten die daarin zitten. De ‘volumizing’ mascara’s bevatten zwaardere oliën en waxen. Deze twee ingrediënten zijn geneigd snel te smelten, waardoor de kans groter is dat mascara afgeeft op je huid. Mascara’s die droger zijn, blijven juist beter zitten en geven minder af.

Breng poeder aan

Een vettige huid en producten als concealer of crème onder je ogen zorgen er dus ook voor dat mascara sneller afgeeft. Om dat te voorkomen kun je poeder aanbrengen onder de ogen vóórdat je mascara aanbrengt.

Je kunt met een fluffy oogschaduwkwast een kleine hoeveelheid poeder aanbrengen vlak onder je onderste wimperrand.

Sla je onderste wimpers over

Het gebied onder je ogen is gevoelig voor afgevende mascara, zeker als je het product aanbrengt op je onderwimpers. Daarom is het ook een mogelijkheid om geen mascara aan te brengen op je onderste wimpers, maar alleen op de bovenste. Hierdoor kan er vrijwel niets afgeven.

Krul je wimpers

Afhankelijk van je oogvorm en of je wimpers recht of gekruld zijn, raken je wimpers de huid onder je ogen aan als je bijvoorbeeld lacht. Maar door een wimperkruller te gebruiken vóór je mascara aanbrengt, zorg je ervoor dat je wimpers wegkrullen van het gebied onder je ogen. Daardoor kan de mascara later niet meer afgeven op die plek. Dag panda-ogen!