Skip to main content

Profiel fotoshoot

Je kunt tegenwoordig niet meer zonder social media. Als ondernemer of werknemer wil je graag professionaliteit uitstralen. Daarvoor heb je ook een goede profielfoto nodig. Laat die dan maken door een professionele fotograaf. Je wilt er natuurlijk op je best uitzien en daar hoort ook een professionele make-up bij. Dmv donker en licht in de make-up te verwerken breng ik diepte aan in je gezicht waardoor je meer uitstraling op de foto krijgt. Een camera maakt nl een 2-dimensionaal beeld. Ook breng ik een poeder aan die ervoor zorgt dat je niet glimmend op de foto komt. Vooral bij mannen met een hoge haargrens is dit ook van belang. De fotograaf vind het echt een meerwaarde als ik eerst een fotomake-up aanbreng. Hij hoeft dan minder te bewerken aan de foto, wat een zo natuurlijk mogelijk resultaat geeft. Bovendien scheelt het hem in tijd en u in geld 😉 Hieronder een voorbeeld van iemand voor en na de fotomake-up.

fotomake-up voor en na

Fotomake-up voor en na

Laat een Profiel fotoshoot doen! Je wordt helemaal gestyled en opgemaakt door mij en dan kan de shoot beginnen. In verschillende settings en met mooie belichting wordt je op de foto gezet. Neem gerust accessoires mee die horen bij jou werk. We laten jouw persoonlijkheid reflecteren op de foto.

Ik werk met verschillende fotografen, je kunt je eigen favoriete fotograaf ook uitkiezen en mij dan inhuren. Bel gerust voor meer informatie of een afspraak!

Lucia Looijestijn profielfoto

Annemieke Hermans profielfoto

zakelijke presentatie make-up
profielfoto make-up

Wat trek ik aan voor een fotoshoot?

Het is een van de meest gestelde vragen voorafgaand aan een fotoshoot.

Belangrijkste advies wat ik kan geven is dat je je fijn moet voelen in de kleding die je draagt. Alleen dan sta je ontspannen op de foto. Als je nooit een jurkje of colbertje draagt, doe dit dan tijdens de fotosessie ook niet. En strakke kleding is misschien ook niet erg comfortabel?

Kleur

Trek vooral een kleur aan waarbij jij je fijn voelt. Neem meerdere kledingsetjes mee naar de locatie. We kunnen kijken wat het best bij jou past.
Als jij graag kobaltblauw draagt, neem dat dan mee als een van de mogelijkheden! Ter plekke zie je snel genoeg of dat blauw past bij de omgeving waarin je gefotografeerd wordt.

En kijk ook eens naar de kleuren in je logo. Zit daar een kleur bij die je graag draagt? Voor een website is het mooi als de kleuren van je logo terug komen in je kleding of in accessoires.

Wat ook goed werkt is om voor de bovenkleding een kleur te kiezen die bij je ogen past. Op die manier haal je de ogen op een foto meer naar voren.
Let er wel op dat de kleuren niet reflecteren op je huid. Iets wat bij rood en neonkleuren vaak het geval is.

Prints

Soms zijn prints op kleding echt harstikke leuk. Alleen op een foto doet het gauw rommelig aan. En het leidt de aandacht af van waar het om gaat: jij als persoon of  ondernemer. Ga dus liever voor effen kleding.

Kleding met fijne ruitjes of streepjes geven op de foto het zogenaamde ‘Moire-effect’. Dat is het regenboogeffect wat je soms op TV ziet bij mannen die een colbert dragen. Niet doen dus. Datzelfde geldt overigens voor kleding waar de lijntjes en ruitjes niet gevormd worden door een print, maar door het weven. Linnen kleding is daar een voorbeeld van.

Tijdloos
Kies liever geen trendy kleding. Tijdloze kleding zorgt ervoor dat je de foto over een paar jaar nog steeds kunt gebruiken.

Seizoen
Staat de fotoshoot in de zomer gepland, dan draag je natuurlijk luchtige kleding. Kies om het minder seizoensgebonden te maken, een blouse of overhemd met lange mouwen in plaats van korte mouwen.

Dames
Het decolleté is liefst niet dieper dan het aantal centimeters van je haargrens/pony tot je kin. Zo is alles mooi in balans.

Heren
Voor de heren die graag een T-shirt onder hun overhemd dragen: doe dit liever niet tijdens een fotoshoot. Het shirt schijnt vaak door het overhemd en dat is toch minder mooi.

Laatste tip: Maak vooraf een foto van jezelf in de spiegel. Op een schermpje naar een tweedimensionale foto van jezelf kijken (zoals de ander je ziet) is echt anders dan in de spiegel naar je zelf kijken. Past degene die je vanaf het schermpje aankijkt bij wie je bent? Dan ben je helemaal klaar voor de fotoshoot!

Enkele aanbevelingen:

Nu ik ouder word, heb ik een hekel aan spiegels en doe er alles aan om niet op de foto te hoeven.
Tot ik er niet meer onderuit kwam. Een grote opdrachtgever wil een foto voor de nieuwe website.
Gelukkig mocht ik eerst naar de visagiste Inze Meijer.
Ze ging met heel veel respect en warmte met me om. Ze weet nl. hoe moeilijk ik het vind en de spiegel werd daarom weg gehaald.
Nadat ze me opgemaakt heeft, durfde ik het aan om naar mezelf te kijken en ik was echt heel blij verrast. Wat heeft ze me mooi gemaakt.
Inze ging bovendien ter ondersteuning mee naar de fotograaf. Het was heel gezellig en er zijn mooie foto’s gemaakt. Dank je lieve Inze voor je hulp en dat je me zo mooi gemaakt hebt zodat ik op de foto durfde.     Crea Pictures Zwolle

Inze heeft altijd zin in haar werk en kan je snel maar vakkundig opmaken. Het gaat op de foto natuurlijk om de details, bijvoorbeeld de stralende lach, geen vermoeidheid zien, een mooie blik etc.  Inze kan dit middels haar technieken goed neerzetten, waardoor het resultaat er net iets beter uitziet maar het toch natuurlijk overkomt.
Henriet van Dalen-Egbertzen MasterPilates Zwolle