Skip to main content

Make-up en hairstyling bij fotografie

Waarom zou je je laten opmaken voor de foto? 

Je hebt een foto nodig voor jouw site of profielfoto voor je LinkedIn account. Je wilt er natuurlijk zo voordelig mogelijk op staan, professionaliteit uitstralen. De mensen een goede eerste indruk geven van jou. Daar krijg je maar één kans voor. Je hebt misschien al eens eerder een foto laten maken en daarvoor zelf je make-up gedaan. Maar daar zie je helaas op de foto niet zoveel van terug. Maar je wilt niet opgemaakt worden en dan jezelf niet meer herkennen. Je wil juist het beste van jezelf laten zien.

Wat is de meerwaarde?

Het is heel belangrijk dat bij portret fotografie een fotomake-up wordt aangebracht. Zowel bij mannen als bij vrouwen. De camera ziet maar 2-dimensionaal. Dat betekent dat er niet heel veel diepte in het gezicht zit. Door middel van de juiste make-up techniek kan ik dat meer diepte geven, zodat je meer uitstraling krijgt op de foto. Door de belichting glimt het gezicht ook veel meer. Daarom is een poeder tegen die glans heel belangrijk, zodat je gezicht niet glimmend overkomt. Je wilt immers niet dat het lijkt of je transpireert. De fotograaf kan natuurlijk veel bewerken aan een foto, maar ook hij/zij vind het fijn als dat niet hoeft voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat!

Hieronder een voorbeeld van iemand voor en na de fotomake-up. De belichting en camera opstelling is precies hetzelfde en de foto is niet bewerkt…

fotomake-up voor en na

Fotomake-up voor en na

Mijn doel is om jou jou te laten zijn op de foto!

Wat moet ik aan op de foto?
Het is een van de meest gestelde vragen voorafgaand aan een fotoshoot.

Belangrijkste advies wat ik kan geven is dat je je fijn moet voelen in de kleding die je draagt. Alleen dan sta je ontspannen op de foto. Als je nooit een jurkje of colbertje draagt, doe dit dan tijdens de fotosessie ook niet. En strakke kleding is misschien ook niet erg comfortabel?

Kleur

Trek vooral een kleur aan waarbij jij je fijn voelt. Neem meerdere kledingsetjes mee naar de locatie. We kunnen kijken wat het best bij jou past.
Als jij graag kobaltblauw draagt, neem dat dan mee als een van de mogelijkheden! Ter plekke zie je snel genoeg of dat blauw past bij de omgeving waarin je gefotografeerd wordt.

En kijk ook eens naar de kleuren in je logo. Zit daar een kleur bij die je graag draagt? Voor een website is het mooi als de kleuren van je logo terug komen in je kleding of in accessoires.

Wat ook goed werkt is om voor de bovenkleding een kleur te kiezen die bij je ogen past. Op die manier haal je de ogen op een foto meer naar voren.
Let er wel op dat de kleuren niet reflecteren op je huid. Iets wat bij rood en neonkleuren vaak het geval is.

Prints
Soms zijn prints op kleding echt harstikke leuk. Alleen op een foto doet het gauw rommelig aan. En het leidt de aandacht af van waar het om gaat: jij als persoon of  ondernemer. Ga dus liever voor effen kleding.

Kleding met fijne ruitjes of streepjes geven op de foto het zogenaamde ‘Moire-effect’. Dat is het regenboogeffect wat je soms op TV ziet bij mannen die een colbert dragen. Niet doen dus. Datzelfde geldt overigens voor kleding waar de lijntjes en ruitjes niet gevormd worden door een print, maar door het weven. Linnen kleding is daar een voorbeeld van.

Tijdloos
Kies liever geen trendy kleding. Tijdloze kleding zorgt ervoor dat je de foto over een paar jaar nog steeds kunt gebruiken.

Seizoen
Staat de fotoshoot in de zomer gepland, dan draag je natuurlijk luchtige kleding. Kies om het minder seizoensgebonden te maken, een blouse of overhemd met lange mouwen in plaats van korte mouwen.

Dames
Het decolleté is liefst niet dieper dan het aantal centimeters van je haargrens/pony tot je kin. Zo is alles mooi in balans.

Heren
Voor de heren die graag een T-shirt onder hun overhemd dragen: doe dit liever niet tijdens een fotoshoot. Het shirt schijnt vaak door het overhemd en dat is toch minder mooi. Haal ook sleutels en telefoon uit je broekzak 😉

Laatste tip: Maak vooraf een foto van jezelf in de spiegel. Op een schermpje naar een tweedimensionale foto van jezelf kijken (zoals de ander je ziet) is echt anders dan in de spiegel naar je zelf kijken. Past degene die je vanaf het schermpje aankijkt bij wie je bent? Dan ben je helemaal klaar voor de fotoshoot!

Gun je zelf een professioneel portret voor een goede beeldbank!

Wanneer je bij mij de make-up laat doen zijn de kosten hiervoor €50,-, met kapsel vanaf €75,-

Op locatie make-up € 75,-, met kapsel vanaf € 100,-

Therese Boer in Bijzonder Zwolle

zakelijke profiel fotomake-up
zakelijke profiel fotomake-up

Voor meer voorbeelden klik je op:

Arslan & partners

Waarbij ik alle medewerkers voorzie van een fotomake-up voor de foto’s gemaakt door Melvin Winkeler

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op met mij!    

Mijn uurprijs is € 75,-

Een halve dag is € 275,-

Een hele dag is € 500,–

In Zwolle bereken ik geen reiskosten.

Buiten Zwolle bereken ik € 0,50 per kilometer.

Dit is exclusief parkeerkosten.

Inze is een heel hartelijke vrouw met oog voor detail. Ze neemt de tijd voor je en kijkt goed naar wat bij je past. Samen neem je wensen door en komt tot een plan. Ik heb genoten van het moment bij Inze en haar vakvrouwschap. Ik had mijn make-up nooit zelf zo passend bij mij en het event kunnen realiseren. Ik zou zeker weer naar Inze gaan voor een volgende gelegenheid of me een keer door haar de kneepjes van haar vak laten leren in een workshop.