Skip to main content

Tips voor een goede foundation

| Inze Meijer |

Ik wil je graag wat tips geven over het kiezen van een juiste foundation voor jouw huid!

Een foundation is bedoeld om de huid te egaliseren zodat je een mooie ‘basis’ hebt voor je make-up. Het kan lijntjes en rimpeltjes verdoezelen en dat zorgt voor een stralende teint! Misvattingen over foundations zijn dat je een ‘gemake-upt’ effect krijgt en dat het de huid dicht zou smeren. Wanneer een foundation een gemake-upt effect heeft dan heeft dat alles te maken met de verkeerde kleur en textuur keuze. Veel vrouwen hebben moeite met de keuze van de kleur van de foundation. Ieder merk heeft vele soorten foundations in zijn assortiment. Dit komt omdat er heel veel huidtypes en huidtonen (kleuren) zijn. Waar begin je dan met zoeken naar de foundation die precies bij jouw huid past? Lees hier de tips.

 Gewenst effect: dekkend of transparant?

Als je weinig oneffenheden op de huid hebt die je wilt verbergen of je wil dat je huid net iets egaler is, dan kun je het beste voor een transparante foundation kiezen. Deze geeft een heel natuurlijk effect maar geen tot weinig dekking. Vaak zijn deze foundations vloeibaar. Je kunt ook voor een getinte dagcrème of BB creme kiezen.
Mocht je wel veel oneffenheden hebben en je wilt deze graag verdoezelen dan zal je een foundation nodig hebben die meer dekking geeft zodat de oneffenheden ook niet meer zichtbaar zijn. Vaak zijn de wat meer dekkende foundations verkrijgbaar in vloeibare of compacte texturen.

Afbeeldingsresultaat voor max factor foundation

 De juiste kleur

Nadat je de ‘soort’ foundation hebt gekozen, ga je de juiste kleur kiezen. Dit is het belangrijkste bij de keuze van de juiste foundation! Binnen een merk zijn er gemiddeld 6 kleuren van 1 soort foundation. Kies een kleur die overeenkomt met je huidskleur en test deze op je kaaklijn en/of op je kin. Wanneer de kleur samensmelt met de kleur van je huid op je gezicht dan heb je de juiste kleur te pakken! Test dus altijd eerst op de huid voordat je het aanschaft, anders heb je een grote kans op een miskoop!

 

 

Aanbrengen van de foundation op je gezicht
Het is niet altijd nodig om de foundation over heel het gezicht aan te brengen. Breng het alleen aan op de plaats waar de huid wat roder en/of onrustig is. Je kunt de foundation het beste met je vingers aanbrengen. Niet met smerende maar met deppende bewegingen. Met deppende bewegingen heb een betere dekking, als je smeert heb je grote kans dat je de foundation weg smeert van de plaats waar het eigenlijk moet komen te zitten.

Uiteraard is een goede huidverzorging heel belangrijk! Een foundation kan veel, maar heeft zeker de hulp nodig van een verzorging. Maar als je dan ook eenmaal de juiste verzorging en de juiste foundation hebt uitgekozen kan het wonderen doen voor je huid!

Wil je een meer persoonlijk advies? Bel dan voor een afspraak voor een make-up workshop. Ik leer je hoe je jezelf prachtig kunt opmaken met de juiste kleuren.

Schrijf je in op deze blog onder aan de pagina als je op de hoogte wilt blijven.

Tot de volgende keer!