Skip to main content

Make-up tips voor grotere ogen!

| Inze Meijer |

Oog make-up is je beste vriend of een constante vijand. Met deze ongelooflijk gemakkelijk en snel op te volgen tips kun je in ‘no time’ je ogen groter en mooier laten lijken.

Tip 1
Breng  je eyeliner/ kohlpotlood rechtstreeks aan op je wimperlijn, niet in de waterlijn. Door het in de waterlijn aan te brengen, zullen je ogen kleiner lijken en donkerder maken.

Tip 2

Houd de lijn dun. Dikke lijnen maken het oog kleiner.

Tip 3

Breng de lijn niet helemaal aan tot je binnenste ooghoek. Laat ruim een centimeter van de ooghoek vrij. Wanneer je de onderlijn tot je ooghoek aanbrengt, lijken je ogen kleiner.

Tip 4

Donkere kleuren oogschaduw maken ogen kleiner. Gebruik in plaats daarvan, licht, iriserende schaduw op je oogleden en blend dit uit  in de binnenste hoeken. Op deze manier highlighten maakt je ogen helderder.

Tip 5

Blend je schaduw een beetje voorbij je buitenste hoeken, omhoog  in de arcadeboog en dan naar de wenkbrauw toe uitblenden — met name bij het gebruik van een donkerdere kleur. Dit helpt om je oog om te vormen, waardoor ze groter lijken .

Tip 6

Er is een reden waarom kattenogen zo populair zijn: ze maken ogen breder, als, zoals gezegd, van een kat.  Gebruik vloeibare eyeliner om een lijn zo dicht mogelijk bij de lijn van de bovenste wimperrand aan te brengen, die dicht bij de binnenste hoek begint. Als je de lijn naar de buitenste hoek verplaatst, maak hem dan steeds dikker. Trek de lijn uit een beetje voorbij het einde van je ooglid, diagonaal omhoog. (wing) De vorm zal je ogen groter laten lijken.


Voor meer persoonlijke make-up tips kun je natuurlijk altijd een afspraak maken voor een make-up workshop.

Wil je op de hoogte blijven van meer tips, schrijf je dan onder aan de pagina in voor deze blog.

Tot de volgende keer!