Tips voor brilmake-up

| Inze Meijer | | 8 reacties

Ik houd heel erg van oogmake-up. Toen ik geen lenzen meer in kon en dus een bril moest dragen dacht ik dat mijn oogmake-up nu niet meer zo goed te zien zou zijn achter mijn montuur. Maar er zijn een heleboel make-up tips om je ogen stralend uit te laten komen achter je montuur. Het gaat om het aanpassen van je make-up naar je montuur toe, in plaats van om je montuur heen te werken. Make-up is een beeldende kunst en je bril voegt een hele nieuwe dimensie toe aan de manier waarop je de brilmake-up kunt aanbrengen. Je kunt je ogen super groot en aanwezig laten lijken achter je montuur als je gewoon gebruik maakt  van een aantal basistechnieken, en zo eenvoudige fouten kunt voorkomen.

Hier zijn 7 tips om je ogen prachtig uit te laten komen vanachter je montuur.

Tip 1: Houd je oogleden licht.

Hoe lichter de kleur op je ooglid, hoe beter. Een donkere schaduw vergroot donkere ondertonen rond de ogen. Je kunt een lichte glans gebruiken in het midden van je ooglid, in de binnen ooghoek en onder je wenkbrauw om je oog nog stralender en open te laten lijken. Dan een donkerder kleur in je arcadeboog voor de diepte.

brilmake-up

Tip 2: Pas je eyeliner aan, aan de dikte en kleur van je montuur.

Gebruik een eyeliner die één of twee tinten lichter is dan de kleur van je montuur, zodat ie meer opvalt. De dikte van je eyeliner pas je aan aan de dikte van je montuur. Dus bij een smal montuur breng je een dunnere lijn aan dan bij een dik montuur. Zo zorg je ervoor dat je bril je ogen niet overschaduwd.

brilmake-up
rustige eyeliner
Make-up-bij-een-Bril
Dikke eyeliner boven. Geen lijntje onder. Lichte kleur op het ooglid, donkerder in de arcadeboog

Tip 3: Gebruik oogschaduw die de kleur van je ogen versterkt.

Make-up is waar je je goed mee voelt, dus elke kleur die jij prachtig vind kun je gebruiken. Maar je doel is natuurlijk om je ogen mooi uit te laten komen. Gebruik kleuren die een aanvulling zijn op de kleur van je ogen. Zoals bruin of groen voor bruine ogen, rose/bruin en antraciet voor blauwe ogen en paars voor groene ogen.

brilmake-up
zacht paars voor groene ogen

Tip 4: Gebruik witte eyeliner in je waterlijn.

Wanneer je een bril voor veraf hebt en dus bijziend bent, verkleinen de glazen je ogen. Om ze groter te laten lijken kun je een wit potlood gebruiken in je waterlijn. Wanneer je bijziend bent vergroten de glazen je ogen en kun je een donkere kleur gebruiken die mooi bij je ogen past. Tip: droog de waterlijn eerst met een wattentip, zo blijft het lijntje langer zitten.

brilmake-upbrilmake-up

Tip 5: Gebruik een wimperkruller.

Wanneer je je wimpers goed omkrult, valt er meer licht in je ogen en komen ze beter uit achter het montuur. Ook heb je bij langere wimpers minder kans dat ze tegen je glazen aankomen.

brilmake-up

Tip 6: Gebruik een concealer.

Om de huid onder je ogen niet te donker te laten worden gebruik een een lichte concealer, lichter dan je huidskleur. En die dep je gelijk af met wat poeder, zodat het goed blijft zitten en niet in de lijntjes gaat zitten. Heb je varifocus glazen, gebruik dan een vloeibare concealer en weinig poeder, anders vergroot het onderste gedeelte je rimpeltjes.

Lichte concealer.
Lichte concealer.
Lichte concealer. Zelfde kleur lippen als het montuur.
Lichte concealer. Zelfde kleur lippen dan het montuur.

Tip 7: Gebruik poeder voor een mooie finish.

Als je klaar bent met het aanbrengen van je gewenste make-up, maak het dan af met een transparante poeder over je gehele gezicht. Dit zorgt er ook voor dat je foundation niet op je glazen gaat zitten en houd alles keurig op z’n plaats.

brilmake-up
Mooie matte poederfinish

Het dragen van een bril betekend dus niet dat je je oogmake-up hoeft op te geven. Het vraagt een kleine aanpassing in je dagelijkse routine om jouw ogen mooi te laten uitkomen en daarbij je montuur ook. Vind er een goede balans in.

brilmake-up   brilmake-up

 

Reacties (8)

 • Deze tips voor brildragers heb ik bij mijn favorieten gezet. Morgen heb ik een afspraak bij de opticien voor een oogmeting. Ik heb al bepaald dat het een bril wordt en geen contactlenzen. Ik ben enigszins bijziend en heb de bril vooral bij het autorijden nodig. Toch wil je goed voor de dag komen.

  https://www.briluniek.nl/

 • Hallo Kiki, fijn dat je wat aan de tips hebt. Ik wens je veel plezier met je bril. Zie hem als een leuke accessoire, ik heb er zelf wel 6 😉 En succes met je brilmake-up!

 • Hallo Lauren,
  Dank voor je reactie. De kleur van je eyeliner heeft in de eerste instantie met de kleur van je ogen en je huid te maken. Wanneer je voor een lichte kleur montuur kiest kan het zijn dat juist een donkere kleur voor een mooi contrast zorgt. Stuur me eens een foto van jezelf dan kan ik je beter advies geven. Geheel vrijblijvend hoor, daar zijn geen kosten aan verbonden.
  Hartelijke groet, Inze

 • Nuttige tips! Ik wil een bril kopen omdat mijn ogen pijn doen als ik contactlenzen te veel draag. En ik ben een meisje, dus ik wil mooi blijven zelfs als ik mijn bril aanheb. Ik had geen idee dat een eyelijner een of twee tinten lichter dan de kleur van mijn montuur moet zijn, ik zal die moeten vervangen! Ook wil ik een goede vorm van montuur kiezen zodat die mijn ogen zal accentueren. Bedankt! http://linneweever.nl/nieuws/monturen/

 • Hoi Mieke,
  Het velletje wat over je ooglid heen hangt mag je licht laten tot aan waar eigenlijk je arcadeboog zat, vanaf daar mag je het donkerder maken.
  Succes! Inze

 • Bedankt voor alle tips !! Zeker die van de lichte en vloeibare concealer.
  Verder: ik “heb” geen arcadeboog (meer)…
  Ik heb daar meer een “loshangend velletje” dat, ook nog eens, half òver mijn ooglid heen hangt. Moet ik dat velletje dan tòch maar donker kleuren?

Reacties zijn gesloten.

Contact

Inze Meijer
Zonnebloemstraat 12
Zwolle
M 06 456 86 912
E inzemeijer@gmail.com

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.