Postmortale camouflage make-up 

Je neemt maar één keer voor het laatst afscheid!

Een mooie laatste herinnering met natuurlijke camouflage make-up.

Gelukkig hoefde de kist niet gesloten te worden
“Mijn moeder verzorgde zich altijd perfect. Elke week ging ze naar de kapper en zonder make-up ging ze de deur niet uit. Nu ligt ze daar en we herkennen haar bijna niet meer. Ze krijgt allemaal vlekken en blauwe verkleuringen. Straks moet de kist eerder dicht en kunnen we haar niet zo lang mogelijk zien om fijn afscheid van haar te nemen. Ik wil dit zo graag voor haar verzorgen. het is het laatste wat ik voor haar kan doen.”

Met deze persoonlijke vraag kwam mijn klant bij mij
Hoe fijn is het om dan achteraf te horen ‘dat de kist gelukkig gewoon open kon blijven’. En dat de familie waardig afscheid kon nemen ‘precies zoals ze altijd was’. Zeker ook voor mannen, wanneer er een nare verkleuring optreed in het gezicht of de oren.

Waardig afscheid nemen
Het is zo belangrijk dat je als nabestaande de overledene ziet zoals deze was tijdens het leven. Dit is de reden dat ik mij jaren geleden ben gaan specialiseren in post mortale make-up.

Een post mortale camouflage make-up vraagt om uiterst zorgvuldige technieken
Met de juiste technieken zorgt de camouflage make-up voor een natuurgetrouwe uitstraling. Deze zorghandeling vereist naast vakkennis ook specifieke kleur- en materialenkennis. Ik beheers verschillende technieken om de tekenen van overlijden te camoufleren.

No make-up look
Een goed voorbeeld daarvan is de ‘no make-up look’. Het is een onzichtbare, zo natuurlijk mogelijke vorm van verzorging, die zowel bij de man en de vrouw wordt toegepast. Hierbij wordt de sterk verkleurde huid gecorrigeerd en gecamoufleerd. Denk aan de huid weer wat kleur geven en onderkoelde lippen wat  ‘warmer’ maken. Deze vorm van make-up is vooral bedoeld om het vaak wat ‘afschrikwekkende’ effect van het overlijden te camoufleren en zo een natuurlijk laatste herinneringsbeeld te krijgen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op met Inze Meijer

Je kunt ook de uitvaartondernemer vragen contact op te nemen.

De kosten voor postmortale make-up en evt. hairstyling zijn vanaf € 125,- excl. reiskosten buiten Zwolle

Aanbeveling:

Inze Meijer, al sinds jaar en dag mijn postmortale visagist. Zij begrijpt hoe belangrijk het is om een overledene zo mooi mogelijk te maken zodat de nabestaanden goed afscheid kunnen nemen. Natuurgetrouw brengt zij make-up laagje voor laagje aan. Door naar foto’s te kijken en te luisteren naar wat nabestaanden vertellen weet zij altijd weer het juiste resultaat te bereiken. Dank je wel Inze, fijn om jou in mijn team te hebben. Wilma Bouwmeester Stap voor stap uitvaartbegeleiding