Make-up Tutorial voor de 40+ vrouw

Deze keer wil ik je in een foto make-up tutorial laten zien hoe ik een paarse (gedeeltelijke) smokey-eye maak. De basis heb ik al gedaan. Hoe ik dat gedaan heb, kun je in een eerdere tutorial zien. <https://www.inzemeijer.nl/make-up-fototutorial/>

Ik heb dus al een dagcrème, base, foundation en poeder op. Ik heb mijn gezicht geshaped en rouge opgedaan. Zo ziet dat er dus uit.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Dan begin ik mijn over gehele ooglid, van wimper tot wenkbrauw, witte oogschaduw aan te brengen. Dit doe ik, omdat ik sowieso altijd met de lichtste kleur begin en daarna naar de donkere kleuren toe werk. Maar ook omdat ik de paarse kleur zo helder mogelijk wil laten overkomen en dat kan dus als je er wit onder doet.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Dan neem ik een helder rose kleur en maak boven mijn geopende oog een lijn in de vorm van mijn wenkbrauw. Hier gebruik ik een smal kwastje voor. Het is om de overgang van paars naar wit straks zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Daarna komt een paarse kleur net boven mijn arcadeboog tegen de rose kleur aan. Deze loopt van buiten naar binnen toe steeds dunner uitlopend.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Dan neem ik een diep-paarse kleur en breng die in de arcadeboog en tot ongeveer 1/3 van de buitenkant mijn ooglid aan. Ik laat de rest van mijn ooglid wit voor een grotere oogopslag.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Dan neem ik een blendkwast en blend de kleuren mooi zodat de overgangen wat natuurlijker zijn.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Daarna breng ik een potlood-eyeliner aan in de kleur paars. Die loopt aan de buitenkant van mijn ooglid in een driehoek uit om het oog optisch omhoog te tillen. En ik breng hem onder mijn oog tussen mijn wimperrand aan.

Make-up tutorial 40+ vrouw

En nu pak ik een zwarte potlood-eyeliner en breng die op mijn waterlijn aan, zowel in de bovenkant als de onderkant van mijn oog. Zo lijken straks mijn wimpers veel langer. Let wel, dit kun je doen als je wat grotere ogen hebt. Wanneer je kleine ogen hebt lijken ze juist kleiner daardoor.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Met de mascara begin ik aan de onderste wimpers. Dit doe ik , omdat, als ik eerst de bovenste zou doen en daarna omhoog moet kijken voor de onderste, ik kans krijg dat mijn mascara van de bovenste wimpers afgeeft op mijn bovenste ooglid. Dan moet je dat weer afvegen en dat is jammer van je zorgvuldig aangebrachte oogschaduw ;-). Na de eerste zwarte laag breng ik nog een laag paarse mascara aan.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Hier zie je het verschil tussen één opgemaakt en één niet.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Zo, nu ben ik weer redelijk symmetrisch 🙂 Ik heb mijn wenkbrauwen ook in model gebracht met een rond borsteltje.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Dan zijn mijn lippen aan de beurt. Je ziet, ik heb een a-symmetrische vorm van mijn bovenlip. Niemand is geheel symmetrisch!

Make-up tutorial 40+ vrouw

Ik breng eerst een concealer aan rond de contour en op mijn lippen. Ik gebruik er een in mijn eigen huidskleur. Zo kan ik een mooie nieuwe strakke lijn maken met een lippotlood. Een potlood kan ook helpen om te voorkomen dat de lipstick uitloopt in de fijne lijntjes rond je mond.

Make-up tutorial 40+ vrouw

Daarna vul ik hem in met een mooie paarse kleur. Dit is het soft matt lipbalm potlood nr. 09 van de Hema. Hij blijft lang zitten en loopt niet snel uit.

Make-up tutorial 40+ vrouw

En hier dan het eindresultaat. Eentje zonder én met bril!

Make-up tutorial 40+ vrouw               Make-up tutorial 40+ vrouw

Succes bij het zelf proberen. Mocht het  niet lukken, maak gerust een afspraak voor een make-up workshop.

Wat zou je de volgende keer graag willen zien?

Wil je op de hoogte blijven van mijn blog, schrijf je in onder aan de pagina en laat gerust ook een reactie achter.

Tot de volgende keer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Inze Meijer
Zonnebloemstraat 12
Zwolle
M 06 456 86 912
E inzemeijer@gmail.com